Очаква ни много по-спокойно време. Малко отслабна силата на този циклон.

...
Очаква ни много по-спокойно време. Малко отслабна силата на този циклон.
Коментари Харесай

Проф. Рачев разтревожен, какво следва

Очаква ни доста по-спокойно време. Малко отслабна силата на този циклон. Това съобщи климатологът проф. Георги Рачев в ефира на bTV.

" В неделя и понеделник ще има едва разстройване - валежи. Изпращаме един месец, който направи преваляванията по Черноморието естествени, само че в останалата част от страната бе изсъхнало. 
-->
Вторник, сряда, четвъртък ни чака топло време с температури около 30 и над 35 градуса, по-късно отново едно едва разстройване ", предвижда проф. Рачев и добави, че още в неделя температурите ще бъдат над 30 градуса, само че към този момент няма да има над 40 градуса.

" Слънцето към този момент не е толкоз високо, идва меката топлота на август. Чака ни меко, меко време и към този момент и денят понижава. Само време за море ", отсече специалистът.

" Има единогласие сред двата световни модела за август. Европейският е с 1 градус над нормата, до момента в който американският - половин градус. Чака ни топъл, мек и относително изсъхнал месец ", сподели още проф. Рачев.

Той засегна въпроса за летните горещини и техният темперамент и уточни, че те към този момент са се трансформирали в " новото обикновено ". Не сме очевидци на нещо невиждано или невиждано, защото температурите дълготрайно се покачват през последните години. Това събитие нараства редом с активността на индивида.

Доц. Рачев предизвестява, че най-тревожното е неналичието на исторически аналози, които да ни оказват помощ да предскажем какво ще последва след време.

Климатологът разяснява и други метеорологични феномени, които се демонстрират постоянно в Европа. Подобни краткотрайни обстановки, като мощния вятър и студените фронтове, не са нещо извънредно ново.

Той напомни случаи на наводнения и произшествия, които са се случвали през годините. Наблюдава се смяна в някои характерности на тези феномени, като да вземем за пример съсредоточаването на летните превалявания в по-малко дни, само че с по-голям интензитет и размер.

Според него е явно, че климатът не е стационарно събитие, което акцентира значимостта на продължаващите научни проучвания и наблюдения в региона на метеорологията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР